Genhør Messias fra Sct. Peders Kirke december 2018

Her kan du høre Camerata Øresunds Messias fra Sct. Peders Kirke d. 11. december 2018
(Åbner i et nyt vindue)

P2 koncerten

Følg med i programmet her; 
(Åbner i et nyt vindue)

Messias programbillet 2018

HÄNDELS MESSIAS

 - et overflødighedshorn af musikalsk storhed
Anmeldelse af Thomas Emil Horneman-Thielcke

Der er en grund til, at Händels Messias er et mesterværk. Det indeholder ganske enkelt det stjernestøv, som drømme er lavet af. Det kan berøre hjertet og få tiden til at stå stille, som var evigheden allerede indtruffet. Fra de smukke lyse arier til de mørke nærmest dæmoniske bas-partier, hvor den gammeltestamentlige guddom åbenbarer sit styre og magt, bliver man ført igennem et overflødighedshorn af musikalsk storhed. For så til slut at ende med den storladne fuga korsats, Worthy is the Lamb that was slain, der sætter et stort punktum med lyden af det hebraiske ord amen: ”Det står fast.”

Händel vidste, at denne gang havde han skrevet noget, som publikum ville elske. Der er ganske enkelt en grund til, at dette engelske oratorium i tre dele fra dets første opførelse i Dublin den 13. april 1742 har været et værk, som publikum holder af at høre igen og igen. For det har alt det som et musikalsk mesterværk skal indeholde. Det er mesterligt genialt.

Som ”Messias elsker” var jeg spændt på om Camerata Øresund, og dets vokalensemble bestående af håndplukkede sangere, ville kunne få den genialitet frem, som ligger bag værkets tilblivelse. Og i en fyldt Sct. Peder Kirke i Næstved ventede jeg spændt på, at den første tone ville blive slået an af den fabelagtige og virtuose koncertmester Peter Spissky. Det gjorde den, og det var med intet mindre end en nærmest himmelsk klang, der med tempo og fylde, gjorde de næste timer til en sand fryd for øret.

Peter Spissky har et storartet talent for at binde noder, musikere og sangere sammen i et bånd af legende let glæde, der både smitter af på den musik han spiller, som på et forventningsfuldt publikum. Händels Messias var således en stor oplevelse, der fik hjerterne til at banke, glædestårerne frem og smilene på læberne. Intet mindre end en stor musikalsk oplevelse på en kold tirsdag aften i december i Næstved.

CO Messias.dr

Næstved Early Music Festival - NEMF

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Købmagergade 2 - DK-4700 Næstved
CVR-35586245 Bank Spar Nord 9819-4582082478
Revisor: Beierholm Slagelse

Modtag vores nyhedsbrev

Jeg er enig med NEMF's Privatlivspolitik

NEMF på de sociale medier