Spektakulært og opmuntrende - en lille anmeldelse

En lille anmeldelse af festival 2018

Som medlem af NEMFs præsidium var jeg inviteret til at holde den lille åbningstale, deltage i to Artist Talks og i øvrigt være med som almindelig publikummer. Desværre kunne jeg ikke deltage i hele festivalen, men om det kunstneriske niveau på den mindre del af festivalen, jeg overværede kan jeg kun have lovord. 

Jeg var en smule forhåndsskeptisk over idéen med at præsentere en række ensembler som … appetitvækkere på én og samme koncert. Men det fungerede storartet, varieret, spektakulært, intimt etc. Og det lykkedes Peter Spissky at videregive en på samme tid koncentreret og letfodet atmosfære med sine … venner. Fem-seks stjerner!

Vivaldi-operaen - nummer to på få år efter INGEN i DK nogensinde før!, taler sit tydelige sprog om det tag som barokmusikken har fået i et bredt publikum. Et ærligt forsøg fra la Colonnas side på at gøre et meget tidstypisk plot mere vedkommende for at moderne publikum og imponerende sangerpræstationer, for slet ikke at nævne det forunderlige i at de alle har lært næsten tre timers musik udenad med henblik på kun tre opførelser. Engagement, loyalitet og kompetance - sjældent at få alle tre på én gang! Steffen Jespersen et fund, Beate Mordal en stjerne!

Baroksolisterne kender jeg jo, de er både umiddelbart indtagende og historisk oplysende. Men vi måtte erkende at være lidt trætte efter en dramatisk morgen med et bilsammenbrud og flere andre andre kiksere på vores tur fra Jylland. 

Lidt kritik? Kun af logistikken, et par ups’er som vist kunne være undgået. At Deda skulle med et fly må have stået klart før få timer inden afgang. Nu fik den pludselige flytning fremad i tid af hendes præsentation den ærgerlige konsekvens at en del kom for sent. Og varigheden af Vivaldi-forestillingen MÅ have været kendt på forhånd. Får publikum at vide at noget varer tre timer, men det viser sig at være to, er de sjælden ærgerlige. Men det omvendte …hmmm. Uanset hvad der lyttes til, tror jeg. 

Barokmusikken har et særligt potentiale, tror jeg, som middel til udbredelse af den klassiske musiks oplevelsespotentiale. Jeg håber af indlysende grunde at NEMF kan stables på benene igen om et par år. Hvad den “tidlige musik” angår, er landsfordelingen stærkt præget af at næsten al aktivitet har udgangspunkt i hovedstaden. Det er derfor både opmuntrende og vigtigt at vores mest markante festival centreret om den tidlige musik finder sted på Sydsjælland. Tilmed i en af landets ældste byer.

 Hals und Beinbruch!

Karl Aage Rasmussen

Næstved Early Music Festival - NEMF

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Købmagergade 2 - DK-4700 Næstved
CVR-35586245 Bank Spar Nord 9819-4582082478
Revisor: Beierholm Slagelse

Modtag vores nyhedsbrev

Jeg er enig med NEMF's Privatlivspolitik

NEMF på de sociale medier