Bestyrelsen

NEMF best møde 1.2.2019

Bestyrelsen for Næstved Early Music Festival - NEMF stiftet 2013

per 1.8.2018

Peter Stevnhoved, formand
Nina Pavlovski, sekretær
Steffen Gliese, kasserer
(Gunver Birgitte Nielsen - orlov 2018-2020)

Læs og download foreningens vedtægter, referater og årsrapporter nederst på siden

 

PS nemf lillePeter Stevnhoved, formand 
Jeg er oprindelig privatuddannet violinist og bratschist. Fra 1990-2003 har jeg både arbejdet som klassisk musiker og buschauffør, arrangeret koncerter og lavet festivaler, bl.a. Sommer på Hindsgavl Slot (1993-1997) samt Esbjerg International Chamber Festival - EICMF (1999).
Siden 2003 har jeg arbejdet med at lede og udvikle mindre ensembler, bl.a. hos Concerto Copenhagen (2003-2008) og Athelas Sinfonietta Copenhagen (2013). I sæsonen 2015-16 var jeg Musikksjef i Nordlands Fylke i Norge. Siden 2009 har jeg tillige været selvstændig konsulent, projektleder og rådgiver for forskellige kulturelle institutioner og projekter i www.stevnhoved.eu  
Jeg er gift med Karen Marie Bøggild, som er sognepræst ved Sct. Peders kirke, Næstved. 

 

 

SteffenGliese.jpgSteffen Gliese
For 20 år siden bestod jeg min kandidateksamen på Institut for Teatervidenskab, KU, på et speciale med titlen ”Sangere i affekt”, om italiensk opera 1800-1850 forstået som teater. I sig selv var det ikke særlig godt, men det, vi har lært om den periode siden, har heldigvis bekræftet store dele af min hypotese: at italiensk opera før Romantikken i højere grad end andre traditioner er teater først og musik siden. Siden da har jeg beskæftiget mig med hovedsageligt to sider af faget: den systematiske og formidlende som teaterbibliotekar på Det Kgl. Bibliotek, Institut for Kunst og Kulturvidenskab og Statens Teaterskole, og som oversætter af hovedsageligt musikdramatik. Jeg har derudover haft et praktisk opera- og musikteaterliv med diverse opgaver i forbindelse med festival og event i Danmark og Tyskland. Organisatorisk har jeg siddet i det forlængst hedengangne Storstrøms Teaterudvalg i den tid, det eksisterede, og senere 5 år i bestyrelsen for Selskabet for Dansk Teaterhistorie. Jeg er også kirkesanger i Maribo Domkirke, siden 1991.

 Nina og RostropovichNina Pavlovski
Mine forfædre kom fra Rusland og Møn, jeg er selv født i København og opvokset med russisk sigøjner/folkemusik. Efter mange omveje blev jeg uddannet på Konservatoriet og Opera Akademiet i København, og senere videreuddannet både hos den berømte russiske sopran, Galina Visjnevskaja i Paris og hos prof. Kirsten Buhl Møller i København. Debut som Madame Butterfly på Det kongelige Teater, hvor jeg har sunget flere store roller, bl.a. Donna Anna (Don Giovanni), Liu (Turandot), Alice Ford (Falstaff) og senest Rosalinde (Flagermusen, Peter Langdals nyopsætning på Operaen). Debut som Tosca i Puccinis opera 2001 (Den Jyske Opera), en rolle jeg har sunget mange steder i Europa, bl.a. i en berømmet og prisvindende produktion af den kontroversielle amerikanske instruktør, Christopher Alden. Har arbejdet med dirigenter som Rozhdestvensky, Nagano, Andretta, Vetö, Honeck, Jurowskij og Vedernikov, samt i flere omgange med den verdenskendte cellist og dirigent, Mstislav Rostropovitj, sammen med hvem jeg, i titelpartiet, genintroducerede russerne for den ucensurerede originaludgave af Sjostakovitj’ fantastiske opera, Lady Macbeth fra Mtsensk.
Jeg er optaget af lieduniverset og har bl.a . samarbejdet med pianisterne Christen Stubbe Teglbjærg, Ulrich Stærk, Bengt Forsberg og den skønne herboende armenske pianist Marianna Shirinyan, og med kammermusikensembler som Esbjerg-ensemble, KUSS kvartet og med klavertrioen, Trio Con Brio.På det seneste er jeg også vendt tilbage til rødderne – russisk folke- og sigøjnermusik – i samarbejde med musikere fra det københavnske verdensmusikmiljø f.eks. violinisten Anne Eltard, bassisten og komponisten, Jesper Lund Jakobsen, og med min bror, multikunstneren Jurij Pavlovski og har bl.a. – som et kuriosum – vikarieret for sangerinden Channe Nussbaum/Klezmofobia. 
Diskografien omfatter i det klassiske repertoire, bl.a. Rued Langgaard med DR’s Symfoniorkester, Sjostakovitj’ Aleksander Blok Sange med Esbjerg-Ensemble, Wagners Parsifal (Kundry) med Odense Symfoni Orkester/Poul Elming, og uddrag af Wagner og Puccini opera’er i et projekt ledet bl.a. af tenoren Stig Fogh Andersen. Tildelte priser: Elisabeth Dons store mindelegat (Det kgl. Teater), Lumbyeprisen og Axel Schiøtz Prisen, og jeg er siden 2005 optaget i Kraks Blå Bog.

GBNGunver Birgitte Nielsen (orlov)
Med en uddannelsesmæssig baggrund i teologi, retorik og religionshistorie er jeg i dag sognepræst og regionsfeltpræst. Før jeg kom til Sydsjælland har jeg blandt andet været konsulent i Erhvervsministeriet, turist- og erhvervschef i Hundested, og informationschef i Forsvaret. Både præstegerningen i Kvislemark og byrådsmandatet (K) er betroede erhverv, som jeg er meget ydmyg over for, og som kræver mange af de samme egenskaber: at kunne lytte, have engagement og at tage ansvar. Jeg er medlem af Selskabet for Danmarks Kirkehistorie, Selskab for Kirkeret, Salmehistorisk Selskab og De grønne pigespejdere. I øvrigt interesserer jeg mig for musik, kunst & indretning, havebrug og sejlsport. Jeg har en datter på 25 år og en søn på 24 år, som begge bor og arbejder i København. Fra sommeren 2018 er jeg sognepræst på Herøy i Nordland, Norge. 


Vedtægter: 
Download NEMFs vedtægter per 1. marts 2019
Download NEMFs vedtægter per 15. februar 2015

Se NEMFs økonomiske udvikling fra 2014-2020 her

Årsrapporter:
Download NEMFs årsrapport 2019
Download NEMS årsrapport 2018
Download NEMFs årsrapport 2017
Download NEMFs  årsrapport 2016 med budget 2017
Download NEMFs årsrapport 2015
Download NEMFs årsrapport 2014

Generalforsamlinger:
Download referatet fra den ordinære generalforsamling 1. marts 2019
Download referatet fra den ordinære generalforsamling 9. april 2018
Download referatet fra den ordinære generalforsamling 9. marts 2017
Download referat for den ekstraordinære generalforsamling 1. februar 2015


Næstved Early Music Festival - NEMF

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Købmagergade 2 - DK-4700 Næstved
CVR-35586245 Bank Spar Nord 9819-4582082478
Revisor: Beierholm Slagelse

Modtag vores nyhedsbrev

Jeg er enig med NEMF's Privatlivspolitik

NEMF på de sociale medier